Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website plezieriger te maken. Meer informatie

Wolf Oil Corporation mengt duurzaamheid en racen in een nieuwe samenwerking met duits endurance team

Wolf Oil Corporation stelt een nieuwe samenwerking voor met een  uniek duurzaam raceteam, Four Motors.

Corporate

Wolf Oil Corporation mengt duurzaamheid en racen in een nieuwe samenwerking met duits endurance team

Wolf Oil Corporation stelt een nieuwe samenwerking voor met een  uniek duurzaam raceteam, Four Motors, waarmee het bedrijf zijn investeringen in een duurzame racewereld intensiveert en de basis legt voor een meer milieubewuste mobiliteit op de weg.


In dit unieke samenwerkingsverband laat Wolf Oil Corporation zien dat duurzame motorsport mogelijk is in het ultieme testlab: de Bioconcept-Cars van Four Motors, de Porsche GT3 Cup Il, de Porsche 718 Cayman GT4 en de Porsche Cayman GT4 Clubsport. De Nürburgring Endurance Serie en de internationale 24-uursrace op de Nürburgring vormen de ultieme test voor het uithoudingsvermogen van zowel de rijders als van de door Wolf Oil Corporation nieuw ontwikkelde duurzame smeermiddelen.


four-motors-team

FOUR MOTORS - PIONIERS IN DUURZAAMHEID IN DE MOTORSPORT

Het Duitse Four Motors is het belangrijkste raceteam in Duitsland dat is gespecialiseerd in duurzame mobiliteit. Het team is al sinds 2003 bezig met het testen van alternatieve materialen, brandstoffen en smeermiddelen om de CO2-voetafdruk van de racewereld te verkleinen. Teammanager Thomas von Löwis van Menar analyseert alternatieve en milieuvriendelijke benaderingen in alle disciplines op het gebied van mobiliteit.

Het team bundelt voortdurend de meest milieuvriendelijke concepten in hun Bioconcept-Cars en ging in 2017 een prestigieus samenwerkingsverband met Porsche aan.

Hun Bioconcept-Cars, de Porsche GT3 Cup Il, de Porsche 718 Cayman GT4 en de Porsche Cayman GT4 Clubsport hebben een mechanisch vervaardigde lichtgewicht carrosserie die is gemaakt van organische vezelcomposietmaterialen. Sinds 2016 rijden deze auto's op de duurzame high-performancebrandstof E 20 en sinds kort worden ze gesmeerd met de duurzame high-performancesmeermiddelen van Wolf Oil Corporation in de uiterst veeleisend enduranceraces op de Nürburgring.

WOLF OIL CORPORATION - EEN NIEUWE STAP VOOR DE MOBILITEIT VAN DE TOEKOMST

Het engegement van Wolf Oil Corporation met betrekking tot duurzame mobiliteit is al langer bekend. Het bedrijf voorkwam in 2019 rechtstreeks dat 74.552 ton CO2 in de atmosfeer terechtkwam door gebruik te maken van de door STR Tecoil Oy met de beste beschikbare verwerkingstechnologie voor gebruikte oliën en ontving daarvoor een CO2-reductiecertificaat van STR Tecoil.

In een volgende stap om de CO2-voetafdruk van het bedrijf verder te verkleinen gebruikte Wolf Oil Corporation de door Tecoil hydrobewerkte basisolie voor de productie van duurzame high-performanceoliën voor gebruik in motoren en transmissies. Met dit product voert Four Motors endurancetesten uit in hun Bioconcept-Cars in Endurance Series op de Nürburgring.

'We er trots op om onze inspanningen om de CO2-uitstoot zo klein mogelijk te houden, te versterken en in een meer milieubewuste mobiliteit te investeren: niet alleen op de circuits, maar op de weg, omdat we deze kennis willen gaan gebruiken voor de nieuwe smeermiddelen die we op de markt zullen brengen!'

Philippe Verellen, algemeen directeur van Wolf Oil Corporation

TOPRESULTATEN TOT NU TOE EN UITKIJKEN NAAR DE 24-UURSRACE OP DE NÜRBURGRING

Het team reed op 29 augustus de zesde race van de Nürburgring Endurance Series, die een doorslaand succes was voor de Porsche Cayman GT4 (de tweede plaats in de AT-klasse (Alternativen Treibstoffen = alternatieve brandstoffen) en de Porsche 911 GT3 CUP, die als eerste finishte in de AT-klasse en ook de snelste van alle GT3 CUP Il racewagens was.


Het team is nu klaar voor de internationale 24-uursrace op de Nordschleife, die wordt gereden van 24 tot en met 27 september.

WOLF OIL CORPORATION STANDS IN SOLIDARITY WITH THE PEOPLE OF UKRAINE

As Wolf Oil Corporation, we stand in solidarity with the people of Ukraine and more in particular, we sympathize with all those who are suffering from this horrifying war.

Lees meer

Technisch inzicht: interview met een wereldwijde specialist op het gebied van oliën

Wij spraken met onze Senior Technical Adviser om meer te weten te komen over de toenemende complexiteit van motoren, strengere emissievoorschriften en de druk van OEM's om nieuwe producten nog sneller te maken.

Lees meer

Gesprekken over vloeistof

Helga Laporte, Global Product Manager, en Philippe Verellen, Managing Director bespreken de toekomst van de smeermiddelenmarkt en de weg ernaartoe.

Lees meer