Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website plezieriger te maken. Meer informatie

Onze kijk op 2020

Nu de Automechanika Frankfurt achter ons ligt, zijn we klaar om onze volgende stappen te zetten. Met de talloze projecten die we in de pijplijn hebben, is het aan ons om het succes voort te zetten.

Fairs and events

Nu de Automechanika Frankfurt achter ons ligt, zijn we klaar om onze volgende stappen te zetten. Met de talloze projecten die we in de pijplijn hebben, is het aan ons om het succes voort te zetten.

Van een bescheiden begin… naar een bestendige toekomst

Ons bedrijf is opgericht in 1955 en heeft al heel wat noodzakelijke veranderingen doorgemaakt: interne veranderingen zoals groei in omvang, toename van het aantal medewerkers en het aantal zakenpartners en groei van het (internationale) netwerk. Daarnaast mogen ook de externe veranderingen niet over het hoofd worden gezien. De markt als geheel heeft ook een aanzienlijke verandering doorgemaakt. Zo hebben er aanpassingen en innovaties plaatsgevonden op het gebied van motortechnologie en aandrijflijnen. En zelfs op lagere niveaus in de distributieketen, zoals de aftermarket en de garages, zijn de complexiteit en het aantal veranderingen aanzienlijk toegenomen.

Als er iets over het verleden kan worden gezegd, is het wel dat er veel in is geleerd en er met de jaren belangrijke inzichten zijn opgedaan. Hierdoor heeft Wolf Oil Corporation zich kunnen aanpassen aan toekomstige ontwikkelingen en meer expertise kunnen verwerven, ook op bedrijfsoverstijgend niveau. Dat heeft ons toekomstbestendig gemaakt, waardoor we in de nabije toekomst meer successen kunnen boeken! Wij hebben ons als doel gesteld de zaken met onze partners en klanten te laten herleven, zodat we samen meer waarde met smeermiddelen kunnen genereren.

Onze missie heeft ons al op veel plaatsen over de hele wereld gebracht. Onze laatste stop was in Frankfurt. Voor de 'Automechanika'-beurs ontwierp Wolf Oil Corporation een prachtige stand met een schermwand, virtual reality en een mixbar. Die week in september in Frankfurt was, om het zacht uit te drukken, interessant! Naast het organiseren van verschillende seminars over toekomstige mobiliteit, hebben we ook een persconferentie georganiseerd om de verschillende projecten waar we aan hebben gewerkt te onthullen…

Ambitieuze projecten in de pijplijn

Zo hebben we bijvoorbeeld met ons merk Wolf Lubes een paar projecten voor de boeg. Ten eerste wordt het merk in 2019 de officiële smeermiddelenpartner van de meest toonaangevende naam in de motorsport wereldwijd: het FIA World Rally Championship. Een samenwerkingsverband van bedrijven die zich samen inzetten voor de beste prestaties van de auto!

In de tweede plaats zal Wolf binnenkort haar nieuwste innovatie uitbrengen om onafhankelijke garages hun klanten op het juiste moment aan de juiste olie te helpen, zodat garages altijd voldoende voorraad hebben van de producten die zij nodig hebben: de slimme oliekast van Wolf. De slimme oliekast heeft 8 nissen voor 20l-flessen en 2 ruimtes voor 60l-vaten, en is verbonden met het smeermiddelnetwerk van Wolf via een link naar de distributeur van de klant. Interne en/of externe sensoren meten continu het vloeistofniveau in de flessen en vaten en voorzien het systeem van nauwkeurige gegevens hierover.

Ten derde, wat betreft de producten, werkt het merk aan een nieuwe productlijn in het kader van de aanstaande sponsoring van het WRC: een nieuwe serie smeermiddelen voor alle soorten racewagens. Daarnaast is Wolf bezig zich aan te passen aan de opkomst van hybride auto's met een speciale reeks producten die geschikt zijn voor hybride motoren. Verder introduceerde Wolf een nieuwe producttechnologie, MultiFactor Oil Serum met maar liefst 20 actieve ingrediënten die samen een uniek MultiFactor-olieserumcomplex vormen. Dit serum is speciaal samengesteld om oxidatie te verminderen en motoren langer in goede staat te houden. Tegelijkertijd vermindert het de uitstoot van emissies en schadelijke verontreinigende stoffen.

Deze inspanningen zijn ongetwijfeld bedoeld om Wolf omstreeks 2020 marktleider op het gebied van smeermiddelen voor de aftermarket te maken.

Inzichten over de toekomst delen

Voor de allereerste keer heeft Wolf Oil Corporation een reeks seminars van gerenommeerde leiders in de automobielindustrie gepresenteerd tijdens de Automechanika Frankfurt. Ervaren vertegenwoordigers op het gebied van onderzoek, technologie, strategie en innovatie waren uitgenodigd om de nieuwste ideeën over vier onderwerpen te delen die voor de aftermarketbeurzen voor de automobielindustrie van belang zijn. De manier om toekomstbestendig te worden, is door het delen van inzichten. Zo kan er worden gedeeld binnen het bedrijf, met andere bedrijven en met andere bedrijfstakken!

De hoofdthema's die in de seminars van Wolf Oil Corporation zijn besproken, zijn

Productinnovatie: OEM's bepalen de vraag naar geavanceerde oliën en smeermiddelen met motorontwerpen die voldoen aan strengere emissievoorschriften en een lager brandstofverbruik hebben. Deze nieuwe motortechnologieën vereisen aanvullende vloeistoftechnologieën: oliën en smeermiddelen die beschermen, verbeteren en presteren. Met een reeks seminars leggen de gastsprekers uit hoe dit de aftermarket beïnvloedt.

De aftermarket en de waardeketen-integratie: op welke manier kunnen veranderingen in de aftermarketkanalen invloed hebben op garages en verkooppunten? Hoe verstoord zijn de huidige marktbenaderingen en hoe zullen deze functioneren in relatie tot marktconsolidaties, nieuwe digitale verkoopkanalen, de integratie van fabrikanten van originele apparatuur met de onafhankelijke aftermarket? Ontdek dit alles in deze informatieve en tot nadenken aanzettende sessies.

De verbonden toekomst: met het internet der dingen zal de communicatie tussen verschillende voertuigen (V2V) en tussen voertuigen en andere objecten (V2X) blijven groeien. De gegevens die door voertuigen worden gegenereerd, worden gebruikt door service- en onderhoudsaanbieders in een volledig onderling verbonden markt. Voor iedereen die verkoopbare goederen wil produceren, is het essentieel te weten wat de verregaande implicaties hiervan zijn. Kom langs bij onze speciale seminars en ontdek de toekomst van de automobielindustrie.

Mobiliteit van de toekomst: de transformatie van de automobielindustrie is niet alleen fysiek, met meer geavanceerde motoren en innovatievere aandrijfsystemen. Het is een steeds complexere omgeving die steeds meer door gegevens wordt gestuurd en waarin digitale transformatie een sleutelrol speelt. Auto's, werkplaatsen, garagenetwerken, tools en producten zullen allemaal deel uitmaken van een volledig gekoppeld ecosysteem met grote kansen voor de aftermarket. Ontdek de kansen voor de toekomst. Meld u vandaag nog aan.

Bekijk de verschillende seminars hier! Of bekijk de foto's van onze Wolf Oil-stand in Frankfurt:

Technisch inzicht: interview met een wereldwijde specialist op het gebied van oliën

Wij spraken met onze Senior Technical Adviser om meer te weten te komen over de toenemende complexiteit van motoren, strengere emissievoorschriften en de druk van OEM's om nieuwe producten nog sneller te maken.

Lees meer

Gesprekken over vloeistof

Helga Laporte, Global Product Manager, en Philippe Verellen, Managing Director bespreken de toekomst van de smeermiddelenmarkt en de weg ernaartoe.

Lees meer

Titel Onze weg naar de Automechanika Frankfurt 2018

Wolf Oil Corporation neemt sinds 2012 deel aan de Automechanika. Aanvankelijk met slechts een kleine delegatie van drie personen, een kleine stand en nauwelijks genoeg ruimte om aan de interesse in ons bedrijf te kunnen voldoen. Sindsdien zijn de dingen veranderd.

Lees meer