Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website plezieriger te maken. Meer informatie

Gesprekken over vloeistof

Helga Laporte, Global Product Manager, en Philippe Verellen, Managing Director bespreken de toekomst van de smeermiddelenmarkt en de weg ernaartoe.

Fairs and events

Gesprekken over vloeistof

Helga Laporte, onze Global Product Manager, en Philippe Verellen, Managing Director, discussiëren over de toekomst van de smeermiddelenmarkt en de weg ernaartoe.

Wat is uw visie op de toekomst van de smeermiddelenbusiness? Hoe staan we er over enkele jaren voor?

Philippe: Dat is een grote vraag om mee te beginnen, maar laten we deze stapsgewijs beantwoorden. We hebben dit bedrijf de laatste 60 jaar opgebouwd als een puur 'mengbedrijf', en dat gaat ook niet veranderen. Ook al worden onze samenstellingen steeds complexer, uiteindelijk blijven wij producten samenstellen door ze te mengen. Wat we wel hebben kunnen verbeteren, is het verlenen van nog betere service aan onze klanten, die we overigens liever als partners zien.

Helga, in welke richting zal de markt zich volgens jouw wereldwijde marktkennis ontwikkelen?

Helga: Het draait allemaal om een betere serviceverlening aan onze klanten. Omdat de wereld steeds digitaler wordt, zullen klanten persoonlijk contact en menselijke efficiëntie steeds meer gaan waarderen. Een flexibeler team en snellere responstijden met echte oplossingen. Of betere serviceverlening met betrekking tot hun business. Dat is mijn visie op de richting waarin de markt zich zal ontwikkelen, en deze visie wordt ook in deze onderneming toegepast. Ik ben ook van mening dat het bedrag van onze investeringen, dus eigenlijk alles wat we kunnen aanbieden om ervoor te zorgen dat we de juiste producten tegen de juiste prijs krijgen, de vooruitzichten voor ons veranderen.

Philippe: daar ben ik het helemaal mee eens, en het is ook de beste strategie voor ons. De investering die wij doen in onderzoek, in het lab en in de praktijk, betekent dat wij de wereldwijde lokale bedrijven kunnen voorzien van het juiste product, dat op hen en op hun behoefte is afgestemd.

Helga: Precies!

Philippe: met onze 3 merken zijn wij erin geslaagd onze partners betere service te verlenen die zij aan hun klanten kunnen doorgeven. En hier ligt volgens mij echt de toekomst. Ik wil daarmee aangeven dat het een kleine garageketen niet zal lukken een innovatieve toepassing uit te rollen die de workflow eenvoudiger maakt. Maar wij kunnen dat wel. Enkele van de gasten die we hebben uitgenodigd om te spreken op de Automechanika Frankfurt zullen hierop in meer detail ingaan. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit een van de manieren is om een verschil te maken.

Er is een specifieke uitdaging waarover u veel weet via uw mondiale rol bij het oplossen van de verschillende specifieke uitdagingen waarmee de smeermiddelenmarkt te maken heeft. Hiermee bedoel ik dat plaatselijke normen en voorschriften steeds veeleisender worden, of zijn het de behoeften die steeds complexer worden?

Helga : Het is normaal dat de marktbehoeften steeds complexer worden wanneer je naar de voertuigen kijkt die er worden geproduceerd. Neem een auto van begin 2000 die praktisch "prehistorisch" is in vergelijking met de auto's waarin we vandaag rijden. En dan hebben we het nog niet eens over vrachtwagens. Flexibiliteit is hier het sleutelwoord. U zult de ontwikkelingen op de markt waaraan u levert, maar die u niet vormt, niet kunnen volgen als u niet flexibel bent en u niet kunt voorzien in nieuwe behoeften en evenmin kunt voldoen aan nieuwe uitdagingen. We proberen flexibiliteit in het hele bedrijf door te voeren. Van de werkvloer tot de top van het management.

Philipe: Ja absoluut, deze flexibiliteit heeft een kentering tot stand gebracht. Het biedt ons extra voordeel in aanvulling op levering wat de klant nodig heeft. En nogmaals, dit jaar brengen we die punten echt onder de aandacht op de Automechanika, in enkele van de centrale thema's die daar worden gepresenteerd.

Helga : Ik kijk er al naar uit.
Philippe: Ik ook. Ik kan niet wachten, ook niet om daar de mensen te ontmoeten die dit interview ook hebben gelezen. 


***

Visual 1 Helga     

Helga Laporte, Global Product Go-To-Market Manager


 Visual 2 Philippe
Philippe Verellen, Managing Director

Meer informatie over onze aanwezigheid op de beurs vindt u op www.wolfoilinflow.com

WOLF OIL CORPORATION STANDS IN SOLIDARITY WITH THE PEOPLE OF UKRAINE

As Wolf Oil Corporation, we stand in solidarity with the people of Ukraine and more in particular, we sympathize with all those who are suffering from this horrifying war.

Lees meer

Wolf Oil Corporation mengt duurzaamheid en racen in een nieuwe samenwerking met duits endurance team

Wolf Oil Corporation stelt een nieuwe samenwerking voor met een  uniek duurzaam raceteam, Four Motors.

Lees meer

Technisch inzicht: interview met een wereldwijde specialist op het gebied van oliën

Wij spraken met onze Senior Technical Adviser om meer te weten te komen over de toenemende complexiteit van motoren, strengere emissievoorschriften en de druk van OEM's om nieuwe producten nog sneller te maken.

Lees meer