Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website plezieriger te maken. Meer informatie

Het innovatieve succesverhaal van Wolf Oil, zoals gepresenteerd aan de VOKA Business Club Innovation

Innovatie heeft Wolf Oil gevormd op verschillende manieren. Ontdek het succesverhaal tot nu toe.

Fairs and events

Sinds 1955 kan Wolf Oil rekenen op meer dan 60 jaar ervaring en expertise. Maar het huidige bedrijf ziet er helemaal anders uit vergeleken met de vroege jaren. Doorheen de tijd ging innovatie deel uitmaken van zijn manier van werken - of het nu gaat over producten, strategie of interne processen. Vorige week bespraken we onze innovatiecase bij de VOKA Business Club Innovation.

Ervaring, expertise & ontwikkeling

Een halve eeuw geleden concentreerde Wolf Oil zich initieel op de productie van smeermiddelen onder private label. Dat liet het bedrijf toe om ervaring en expertise op te bouwen en zich het imago aan te meten van waardevolle speler in de smeermiddelenindustrie. Het bedrijf kon rekenen op slechts een handvol werknemers, maar het overtrof elke keer de verwachtingen van klanten, wat een solide basis voor verdere groei creëerde. Niets was onmogelijk en voor elk probleem werd een innovatieve oplossing gepresenteerd. Uiteindelijk bracht deze open en flexibele mindset het bedrijf naar nieuwe mijlpalen.

Groei, reflectie en disruptie

Dankzij de private label partnerships kon het bedrijf snel groeien. Maar in de huidige, steeds veranderende wereld, is het belangrijk om voortdurend acties en resultaten te evalueren. Differentiatie is essentieel om een concurrentiële positie te behouden en significante groei te behouden. In de wereldwijde smeermiddelenindustrie is het een uitdaging om op te vallen, waardoor het voor vele bedrijven essentieel is om steeds met nieuwe producten te komen. Wij besloten om het anders te doen, om de status quo van de industrie uit te dagen. Daarom grepen we de kans om onze twee merken te herdenken: Wolf en Champion.

Waardecreatie, differentiatie & uitbreiding

Het bouwen van een merk is alles, zoals marketinggoeroe Philip Kotler ooit wijselijk zei: “De kunst van marketing is de kunst van het bouwen van merken. Als je geen merk bent, ben je gewoon koopwaar. Dan is prijs alles en de goedkoopste is de winnaar.” Wanneer men enkel focust op de functionele karakteristieken van een product, bijvoorbeeld in ons geval de viscositeit van een bepaald additief in een smeermiddel, dan is je product koopwaar. Met de lancering van onze merken, zetten we ook extra waarde in de markt. Voor ons gaat het niet over het produceren en verkopen van smeermiddelen, het gaat over het totaalpakket.

Innovatie gebeurt vaak pas wanneer de middelen beperkt zijn. Toen we onze twee merken lanceerden, verkeerden we niet in de positie van de grote spelers in onze sector. Nochtans had onze innovatieve mindset al bewezen dat onze toewijding en onze motivatie vruchten afwerpen. Daarom kopieerden we geen succesverhalen van anderen; we creëerden ons eigen groeitraject. Dankzij onze focus op stevige partnerships en een scherpe marketing- en salesaanpak werden we een disruptieve uitdager van de grote spelers in de sector. Door te investeren in partnerships over de hele wereld creëerden we een strategische omgeving die onze merkbekendheid en internationale geloofwaardigheid doen groeien.

De resultaten bewezen dat we het bij het rechte eind hadden. We noteerden een groei met piekende cijfers in de laatste 5 jaar, en de uitbreiding van ons partnernetwerk heeft ons al naar meer dan 90 landen gebracht. Dankzij onze Wolf Flow 2020 groeistrategie braken de bedrijfsresultaten record na record, met voortdurende investeringen in teams, partners en geoptimaliseerde logistiek.

Wolf Oil vandaag

In ongeveer 60 jaar tijd heeft het bedrijf een aantal strategische beslissingen gemaakt. Innovatie was altijd de drijvende kracht, en we weten zeker dat dat ons nog veel verder zal brengen. De groei van het bedrijf en de uitbreiding van ons netwerk heeft nu al grote impact gemaakt. Op vlak van logistiek bijvoorbeeld hebben we belangrijke investeringen gedaan in lokale teams en hubs. Ook het personeelsbestand is significant gegroeid. Dit alles toont aan dat we een nieuwe fase zijn begonnen in de groei van ons bedrijf, en we kijken uit naar de toekomst!