Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website plezieriger te maken. Meer informatie

Open Bedrijvendag 2017 – wat een ervaring!

Op 1 oktober stonden onze deuren open voor het publiek. De opkomst was enorm!

Fairs and events

Open Bedrijvendag... What an experience!

Voor het eerst sinds 1955 stonden de deuren open voor het publiek. Vrienden, familie, buurtbewoners en andere belangstellenden namen een kijkje achter de schermen in het vernieuwde gebouw en de fabriek. Een geweldige opkomst: net geen 3000 bezoekers!

"Wat een dag! Al een kwartier voor de opening om 10u die ochtend stonden er al bezoekers in de rij. Sindsdien was het bij de inkom nooit stil, en dat tot het einde van dag. Fantastisch!”

– Nathalie Mallentjer, Global Fair & Event Specialist

Bezoekers kregen de unieke kans om het vernieuwde gebouw vanbinnen te bekijken. Conform de laatste isolatie- en energienormen is deze renovatie niet enkel een voorbeeld van duurzaamheid, het nieuwe interieur en de indrukwekkende nieuwe gevel waren echte eyecatchers. Vooral de met led verlichte aluminium wave die begint aan de gevel en via de ingang doorloopt tot aan het dak werd uitvoerig besproken. Deze flow geeft de vloeiende beweging aan van het productieproces tot uiteindelijk de afgewerkte smeeroliën in de markt. Die worden in meer dan 90 landen over de hele wereld verdeeld.

Binnen in het Wolf Oil gebouw
3D render van ons vernieuwde gebouw


"Het vernieuwde hoofdgebouw was een maand voor Open Bedrijvendag af. Reden te meer om onze bezoekers een kijkje binnenin te gunnen en de reacties waren super! Buurtbewoners hebben de verbouwing van dichtbij kunnen volgen, maar nu konden ze echt eens een blik achter de schermen werpen."

– Philippe Verellen, Managing DirectorDe rondleiding door de fabriek werd op een interactieve manier geanimeerd via een op maat gemaakte applicatie, die de bezoekers begeleidde langs een uitgestippeld parcours. Daarnaast was de app ontworpen om de kennis te peilen over Wolf Oil Corporation. 240 virtuele teams hebben meegespeeld. De deelnemer met de beste score heeft een iPad mini gewonnen!

De App installeren
QR code scannen met de AppVan basisoliën en additieven tot smeeroliën, het in-house laboratorium zorgt ervoor dat alle producten getest worden. Ook tijdens Open Bedrijvendag kon er meegedaan worden met verschillende proeven, voor groot én klein! Zo ontdekten bezoekers hoe producten op kwaliteit getest worden.

Vele buurtbewoners kwamen vooral uit nieuwsgierigheid. “Hemiksem is een groot dorp en iedereen kent Wolf Oil. Nu de deuren geopend zijn, grepen we de kans om het eens van dichtbij te bekijken”. Ook collega’s genoten van dit unicum om familie en vrienden mee te nemen naar hun werkplek. “Het was leuk om mijn familie te tonen waar ik werk, wie mijn collega’s zijn en waar Wolf Oil Corporation voor staat.” Bij het verlaten van het terrein kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis. Daarnaast haalden zo’n 280 buurtbewoners een gratis fles ruitenvloeistof op.

"Bij veel bezoekers weerklonk de verrassing. Velen hadden niet verwacht dat er zo’n groot team achter het bedrijf stond. De laatste jaren zijn we enorm gegroeid en de dynamiek onder collega’s is geweldig motiverend voor ons allemaal. Open Bedrijvendag was de uitgelezen kans om dit aan de buitenwereld te laten zien!"

– Nicolas Verellen, General Sales & Business Development Manager


Wolf Oil Corporation heeft ruim 230 medewerkers, en dat aantal blijft groeien. Bezoekers konden deze dag informeren naar openstaande vacatures en een cv inleveren. “We ontvingen die dag alleen al 25 bezoekers met interesse voor een functie bij Wolf en achteraf zien we nog nieuwe sollicitaties via onze website binnenkomen,” meldt de personeelsdienst.

Op het einde van de rondleiding genoten bezoekers nog van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich amuseerden bij de kinderanimatie. De hapjes gingen vlot over de toonbank: die dag werden maar liefst 1500 hotdogs en 1000 stukken taart en koekjes verorberd.

De dag is voorbij gevlogen, maar bij Wolf Oil Corporatio wordt er nog steeds volop nagepraat over een succesvolle Open Bedrijvendag.

Meer informatie over openstaande vacatures vind je op deze website.